• Urban Eco Mobility
 • 100% Elektrisch
 • Uitneembaar accu pakket

4.8

  16 / Oct / 2023

  Compact en comfortabel: ontdek de voordelen van een citycar

  Compacte en comfortabele citycars winnen steeds meer terrein in Nederlandse binnensteden. Ze passen gemakkelijk op elke parkeerplek en manoeuvreren moeiteloos door smalle straatjes. Maar wat kenmerkt zo'n elektrische citycar en wat zijn de voordelen van dit kleine elektrische voertuig? We lichten het graag toe en stellen je voor aan de Silence S04.

  Compact en comfortabel: ontdek de voordelen van een citycar
  Nieuws

  Wat is een citycar?

  Allereerst de belangrijkste vraag: wat is een citycar? Een citycar is speciaal ontworpen voor gebruik in en rond de stad. De laatste jaren zijn deze fraaie autootjes steeds meer in de stad te vinden. De voornaamste reden van hun populariteit: hun compacte formaat. Citycars passen bijvoorbeeld gemakkelijk op smalle parkeerplekken waar gewone auto’s niet kunnen staan én je beweegt je hiermee eenvoudig door het drukke stadsverkeer.

  Je zou eigenlijk kunnen zeggen dat een citycar een soort verrnieuwde versie van een brommobiel is, maar dan met een paar belangrijke verschillen. Citycars zijn bijvoorbeeld moderner, de kwaliteit is hoger en ze kunnen een hogere snelheid halen. Bovendien zijn ze altijd elektrisch, wat ze milieuvriendelijk en zuinig maakt.

  Bekijk de Citycars van Silence

  Waarom een elektrische auto zo populair is in de stad

  Zo'n compacte elektrische auto, ofwel citycar of nanocar, maakt zich niet alleen populair vanwege zijn compacte formaat. Ook het energiezuinige, milieuvriendelijke en stille karakter speelt een rol. Voor inwoners van de steden betekent elektrisch rijden immers minder uitstoot en minder geluidsoverlast. Ook biedt een elektrische citycar veel voordelen wanneer er een milieuzone in de stad geldt. Een milieuzone of lage-emissiezone is een gebied in een stedelijke omgeving waar vervuilende motorvoertuigen worden geweerd.

  Daarbij niet onbelangrijk: een elektrisch voertuig is bij stadsritjes een stuk goedkoper dan een auto op benzine. Want waar het opladen van een elektrische auto sowieso al minder prijzig is dan het volgooien van een benzinetank, heb je in de stad ook nog eens te maken met het feit dat je relatief vaak remt en optrekt. Ook dit brengt extra benzinekosten met zich mee. Een probleem waar je met een elektrisch autootje geen last van hebt.

  Een ander groot voordeel van een citycar is de relatief lage aanschafwaarde. Een elektrische citycar is een stuk goedkoper dan een reguliere elektrische auto of benzine auto, maar weer veel comfortabeler dan bijvoorbeeld een scooter of fatbike. In een citycar ben je immers altijd beschermd tegen gure weersomstandigheden.

  Maak kennis met de Silence S04 citycar

  Tijd om de nieuwsgierigheid de kop in te drukken en eens te kijken naar een concreet voorbeeld van zo'n citycar! We stellen je graag voor aan de Silence S04. Dit compacte elektrische  wagentje haalt een snelheid van 90 kilometer per uur en heeft een bereik van 149 kilometer. Ideaal om de hele binnenstad mee rond te toeren óf om je zelfs buiten de stadsgrenzen mee te bewegen dus!

  Het grootste voordeel van de Silence S04 is dat je geen laadpaal nodig hebt. Net als alle andere elektrische voertuigen van Silence, werkt hij namelijk op een uitneembare accu. Deze laad je eenvoudig op via elk stopcontact. Wil je hem wél opladen via een laadpaal? Dan kan dat natuurlijk ook via een laadkabel die verbonden is met de auto via de elektrische motorkap.

  Daarnaast heeft de auto een sleutelloze toegang, ruitenwissers en kun je de verwarming op afstand bedienen – ideaal voor koude winterochtenden. Met zijn elegante design is de Silence S04 ook nog eens een lust voor het oog. Met afmetingen van 2282 x 1268 x 1573 mm parkeer je hem moeiteloos overal in de stad en met een laadvolume van 247 liter heb je genoeg ruimte voor je bagage. Er passen zelfs drie Silence citycars op één normale parkeerplaats!

  Een gratis proefritje maken in een elektrische citycar?

  Ben je enthousiast geworden en zie jij jezelf al helemaal zitten in zo'n hip elektrisch autootje? Dan weet je wat je te doen staat: een gratis proefrit boeken! Je zit nergens aan vast en kunt gewoon eens uittesten of de citycar echt iets voor je is.

  BOEK EEN PROEFRIT

   

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • BYLOTTE x Silence S04: hoe rijdt Lotte Drijvers?
   11 / Apr / 2024

   16 / Oct / 2023

   BYLOTTE x Silence S04: hoe rijdt Lotte Drijvers?

  • De Silence S04 45km: Nu Direct Beschikbaar voor een luxe en comfortabele rijervaring!
   11 / Apr / 2024

   16 / Oct / 2023

   De Silence S04 45km: Nu Direct Beschikbaar voor een luxe en comfortabele rijervaring!

  • Compact en comfortabel: ontdek de voordelen van een citycar
   16 / Oct / 2023

   16 / Oct / 2023

   Compact en comfortabel: ontdek de voordelen van een citycar

  • Milieuparkeervergunning Amsterdam: zorgeloos parkeren met een elektrische brommobiel
   27 / Sep / 2023

   16 / Oct / 2023

   Milieuparkeervergunning Amsterdam: zorgeloos parkeren met een elektrische brommobiel

  • Scooter Gio: op welke scooter rijdt Gio?
   25 / Aug / 2023

   16 / Oct / 2023

   Scooter Gio: op welke scooter rijdt Gio?

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen