• Urban Eco Mobility
 • 100% Elektrisch
 • Uitneembaar accu pakket

4.8

  Silence Nederland - 27 / Sep / 2023

  Milieuparkeervergunning Amsterdam: zorgeloos parkeren met een elektrische brommobiel

  Milieuparkeervergunning Amsterdam: zorgeloos parkeren met een elektrische brommobiel
  Nieuws

  Woon je in Amsterdam en omstreken en overweeg je de Silence S04 45 km/u aan te schaffen? Dat begrijpen we maar al te goed – onze elektrische brommobielen zijn milieuvriendelijk, handig, compact en stijlvol. Met de Silence S04 ben je niet langer afhankelijk van het openbaar vervoer en hoef je ook niet door weer en wind op de fiets te springen. In plaats daarvan beweeg je je met een indrukwekkende actieradius van maar liefst 149 kilometer zorgeloos door de stad en omliggende gebieden. Met de parkeervergunning parkeer je vervolgens de Silence S04 in heel Amsterdam. Letterlijk, want onze elektrische brommobiel is zo compact dat hij zelfs op de smalste parkeerplaatsen past.

  Bekijk de Silence S04!

  Parkeervergunning voor emissieloze brommobielen

  Sinds 20 juni 2020 betaal je binnen Amsterdam parkeergeld voor brommobielen met kenteken. Gelukkig is de gemeente tegelijkertijd een proef gestart met een parkeervergunning voor emissieloze brommobielen. Met deze milieuparkeervergunning heb je als eigenaar van een elektrische brommobiel de vrijheid om overal in de stad te parkeren waar betaald parkeren geldt. Hierbij ben je niet gebonden aan een specifieke vergunningzone, maar kun je met deze parkeervergunning in heel Amsterdam terecht. Dat geldt dus ook voor de Silence S04 45 km/u. Hieronder leggen we je alles uit over het aanvragen van deze milieuparkeervergunning en het parkeren van de Silence S04.

  Parkeervergunning Amsterdam aanvragen

  Bij de woorden ‘parkeervergunning Amsterdam’ gaan bij jou misschien de alarmbellen rinkelen, maar dat is nergens voor nodig. Voor de milieuparkeervergunning voor een emissieloze brommobiel, zoals de Silence S04, geldt namelijk geen lange wachtlijst, in tegenstelling tot voor een gewone parkeervergunning voor een autokenteken. De gemeente heeft 3.000 tijdelijke parkeervergunningen beschikbaar gesteld en deze parkeer pilot blijft gelden tot 1 juli 2024. Heb je al een gewone parkeervergunning in Amsterdam voor een ander voertuig? Geen zorgen – je kunt nog steeds een milieuparkeervergunning voor een emissieloze brommobiel aanvragen. Op die manier kun je je normale auto voor de deur parkeren, evenals je elektrische brommobiel op geel kenteken.

  Bij de aanschaf van je nieuwe elektrische brommobiel is het handig om direct een parkeervergunning in Amsterdam aan te vragen. Zo kun je er zeker van zijn dat je altijd gemakkelijk en zonder zorgen kunt parkeren, zonder risico te lopen op een parkeerbon. Het is namelijk niet toegestaan om je elektrische brommobiel op de stoep te parkeren. Ontdek op de pagina van de Gemeente Amsterdam hoe je eenvoudig je milieuparkeervergunning aanvraagt. 

  Wil je rijden in de Silence S04 90 km/u op autokenteken? Dan dien je een normale autoparkeervergunning in Amsterdam aan te vragen, want deze citycar waarmee je de snelweg op mag, heeft namelijk een autokenteken. Hier is een wachtlijst voor, maar gezien de wens van de gemeente om duurzame mobiliteit te stimuleren, lijkt het ons logisch dat je voor een elektrische auto zoals de S04 snel een parkeervergunning in ontvangst mag nemen. Wil jij ook ervaren hoe elektrisch rijden op zijn best voelt? Plan jouw proefrit in bij een Silence brommobiel dealer in de buurt.

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • BYLOTTE x Silence S04: hoe rijdt Lotte Drijvers?
   11 / Apr / 2024

   Silence Nederland - 27 / Sep / 2023

   BYLOTTE x Silence S04: hoe rijdt Lotte Drijvers?

  • De Silence S04 45km: Nu Direct Beschikbaar voor een luxe en comfortabele rijervaring!
   11 / Apr / 2024

   Silence Nederland - 27 / Sep / 2023

   De Silence S04 45km: Nu Direct Beschikbaar voor een luxe en comfortabele rijervaring!

  • Compact en comfortabel: ontdek de voordelen van een citycar
   16 / Oct / 2023

   Silence Nederland - 27 / Sep / 2023

   Compact en comfortabel: ontdek de voordelen van een citycar

  • Milieuparkeervergunning Amsterdam: zorgeloos parkeren met een elektrische brommobiel
   27 / Sep / 2023

   Silence Nederland - 27 / Sep / 2023

   Milieuparkeervergunning Amsterdam: zorgeloos parkeren met een elektrische brommobiel

  • Scooter Gio: op welke scooter rijdt Gio?
   25 / Aug / 2023

   Silence Nederland - 27 / Sep / 2023

   Scooter Gio: op welke scooter rijdt Gio?

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen