• Urban Eco Mobility
 • 100% Elektrisch
 • Uitneembaar accu pakket

4.8

  08 / Jul / 2024

  Micro deelmobiliteit en zakelijk autodelen met Silence

  Micro deelmobiliteit en zakelijk autodelen met Silence
  Nieuws

  Micro Deelmobiliteit en zakelijk autodelen met Silence 
  Bij Silence geloven we dat micro deelmobiliteit de toekomst is van zakelijke mobiliteit. Onze elektrische voertuigen zijn ontworpen om jou en je bedrijf te helpen efficiënter, kosteneffectiever en duurzamer te opereren. Door gebruik te maken van onze voertuigen kun je de mobiliteitskosten verlagen, bijdragen aan een beter milieu en tegelijkertijd een flexibele en moderne mobiliteitsoplossing bieden aan je medewerkers.

  Wat is zakelijk autodelen?
  Zakelijk autodelen houdt in dat meerdere medewerkers gebruik maken van dezelfde zakelijke (lease)auto. In plaats van dat iedereen een eigen auto van de zaak heeft, delen collega’s een poolauto voor woon-werkverkeer, klantbezoeken en ander zakelijk verkeer. Deze gedeelde auto wordt gereserveerd op basis van behoefte en beschikbaarheid. Hierdoor kan je als bedrijf flexibeler en efficiënter inspelen op de mobiliteitsbehoeften van je medewerkers. 

  Met zakelijk autodelen optimaliseer je het gebruik van voertuigen, bespaar je kosten en draag je bij aan een duurzamer mobiliteitsbeleid.

  Voordelen van Micro deelmobiliteit met Silence

  1. Kostenbesparing: Met Silence deelvoertuigen kun je aanzienlijk besparen op onderhoud, brandstof, verzekering en parkeerkosten. Onze elektrische scooters en stadsauto's zijn ontworpen om lage operationele kosten te garanderen, waardoor jouw bedrijf efficiënter kan opereren.

  2. Optimalisatie van het wagenpark: Door Silence voertuigen te delen, kan het aantal benodigde voertuigen in je wagenpark worden verminderd. Dit resulteert in een efficiënter gebruik van middelen en minder stilstaande auto's op je terrein.

  3. Duurzaamheid: Silence voertuigen zijn volledig elektrisch en dragen bij aan de vermindering van CO2-uitstoot. Hiermee ondersteun je de transitie naar een groenere toekomst en draag je bij aan een schoner milieu. Dit versterkt niet alleen jouw milieubeleid, maar ook je imago als verantwoordelijke onderneming.

  4. Flexibiliteit: Onze voertuigen zijn eenvoudig inzichtelijk via een gebruiksvriendelijke mobiele app, wat zorgt voor een naadloze gebruikerservaring. Medewerkers hebben toegang tot een voertuig wanneer ze dat nodig hebben, zonder de zorgen en kosten van eigen autobezit.Via de MySilence App zien collega’s waar een voertuig zich bevindt en wat het accupercentage is. Er is geen sleutel nodig, alles werkt via de app. Liever wel een sleutel gebruiken? Dat kan ook gewoon. Een Silence wagenpark kan naadloos geïntegreerd worden in een bestaand Fleet Management systeem. Hierin bieden wij de juiste ondersteuning, zowel wat betreft het integreren als het nieuw opzetten hiervan.

  5. Professionele Uitstraling: Door te kiezen voor de innovatieve en duurzame mobiliteitsoplossingen van Silence, laat je zien dat je waarde hecht aan moderne en milieuvriendelijke technologieën. Dit kan positief worden ontvangen door klanten, partners en medewerkers.

  Uitdagingen en Oplossingen

  1. Beschikbaarheid: Om te zorgen dat er altijd voldoende voertuigen beschikbaar zijn tijdens piekuren, biedt Silence een flexibel lease- en deelplatform dat kan worden aangepast aan de behoeften van jouw bedrijf. Hierdoor kunnen we de beschikbaarheid van voertuigen optimaliseren.

  2. Toegankelijkheid en Acceptatie: Silence ondersteunt bedrijven bij de invoering van deelmobiliteit door middel van trainingen en bewustwordingscampagnes die intern kunnen worden uitgerold. We zorgen ervoor dat medewerkers zich comfortabel voelen met het gebruik van gedeelde voertuigen.

  3. Culturele Verandering: De overgang naar gedeelde mobiliteit vereist soms een verandering in de bedrijfscultuur. Silence biedt ondersteuning bij het creëren van draagvlak binnen jouw organisatie en helpt bij het ontwikkelen van een strategie voor een soepele overgang.

  De Toekomst van zakelijke deelmobiliteit
  Uit onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlandse ondernemers, vooral in het MKB, verwachten over te stappen op deelmobiliteit binnen drie tot vijf jaar. Silence is voorbereid op deze trend en biedt oplossingen die aansluiten op de toekomstige behoeften van bedrijven. 

  Technologische vooruitgang, zoals de ontwikkeling van zelfrijdende en elektrische voertuigen, zal het zakelijk rijden verder transformeren. Silence blijft innoveren en investeert in de nieuwste technologieën om jou te ondersteunen bij deze transitie.

  Kies voor Silence en ervaar de voordelen van micro-deelmobiliteit. Samen bouwen we aan een duurzame en efficiënte toekomst voor jouw bedrijf. Voor meer informatie en praktische tips over de implementatie van deelmobiliteit, bezoek onze website of neem contact met ons op per e-mail of telefoon.

  Auto delen en fiscale regels: Hoe zit dat?
  Zakelijk autodelen betekent dat meerdere medewerkers gebruikmaken van dezelfde zakelijke (lease)auto. Hier zijn enkele belangrijke fiscale regels om in gedachten te houden:

  1. Zakelijke Ritten:
   Geen Bijtelling: Als de deelauto uitsluitend voor zakelijke ritten wordt gebruikt, is bijtelling niet van toepassing. Dit geldt ook voor woon-werkverkeer, omdat dit als zakelijke rit wordt gezien.

  Rittenadministratie: Zorg voor een sluitende rittenadministratie om aan te tonen dat de auto niet voor privéritten wordt gebruikt. Zonder dit bewijs kan de Belastingdienst bijtelling opleggen.

  1. Geautomatiseerde Rittenadministratie:
   Registratie: Gebruik een geautomatiseerd systeem om alle kilometers nauwkeurig bij te houden. Dit helpt discussies met de Belastingdienst te voorkomen en zorgt voor een waterdichte administratie.

  2. Privégebruik van Deelauto:
   Bijtelling: Als werknemers de deelauto ook voor privéritten gebruiken, moet bijtelling worden betaald. De bijtelling wordt meestal op het loon van de werknemer toegepast.

   Meerdere Gebruikers: Wanneer meerdere werknemers de deelauto beurtelings voor privéritten gebruiken, is de situatie complexer. De Belastingdienst en de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) hebben een regeling getroffen waarbij bijtelling vervalt als je kunt aantonen dat de werknemer een zakelijke huurprijs betaalt voor privégebruik. Dit moet met een marktconform tarief worden onderbouwd.

  3. Regeling Belastingdienst:
   Huurprijs: Bijhouden van een goede rittenadministratie is essentieel, evenals aantonen dat er een zakelijke huurprijs voor privégebruik wordt gerekend. Meer details over de tarieven en voorwaarden vind je in de 'Uitvoeringsafspraak Privégebruik Deelauto' op de website van de Belastingdienst.

   Met deze regels in gedachten, kun je flexibel en efficiënt omgaan met zakelijk autodelen, terwijl je voldoet aan de fiscale verplichtingen.
  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • Micro deelmobiliteit en zakelijk autodelen met Silence
   08 / Jul / 2024

   08 / Jul / 2024

   Micro deelmobiliteit en zakelijk autodelen met Silence

  • Janine Kho: "De Silence S04 is onmisbaar geworden in mijn leven"
   25 / Jun / 2024

   08 / Jul / 2024

   Janine Kho: "De Silence S04 is onmisbaar geworden in mijn leven"

  • ACTIE! Gratis laadpaal kabel t.w.v. € 279,95
   06 / Jun / 2024

   08 / Jul / 2024

   ACTIE! Gratis laadpaal kabel t.w.v. € 279,95

  • BYLOTTE x Silence S04: hoe rijdt Lotte Drijvers?
   11 / Apr / 2024

   08 / Jul / 2024

   BYLOTTE x Silence S04: hoe rijdt Lotte Drijvers?

  • De Silence S04 45km: Nu Direct Beschikbaar voor een luxe en comfortabele rijervaring!
   11 / Apr / 2024

   08 / Jul / 2024

   De Silence S04 45km: Nu Direct Beschikbaar voor een luxe en comfortabele rijervaring!

  • Compact en comfortabel: ontdek de voordelen van een citycar
   16 / Oct / 2023

   08 / Jul / 2024

   Compact en comfortabel: ontdek de voordelen van een citycar

  • Milieuparkeervergunning Amsterdam: zorgeloos parkeren met een elektrische brommobiel
   27 / Sep / 2023

   08 / Jul / 2024

   Milieuparkeervergunning Amsterdam: zorgeloos parkeren met een elektrische brommobiel

  • Scooter Gio: op welke scooter rijdt Gio?
   25 / Aug / 2023

   08 / Jul / 2024

   Scooter Gio: op welke scooter rijdt Gio?

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen